Hører du til den kategori, der skal have orden for at kunne slappe af? Du er ikke alene. De fleste mennesker fokuserer bedre og slapper lettere af, når de ikke har distraktioner i baghovedet. I praksis kan dette betyde et ryddeligt skrivebord, før et tilbud kan sendes afsted. Eller at opvasken er klaret, før du kan fokusere på arbejdsopgaver.

Hvad har dette med din ferie at gøre? Rigtig meget faktisk. At hvile er noget af det vigtigste for at kunne toppræstere. Derfor er det vigtigt, at du giver dig selv mulighed for at hvile. Et vigtigt råd inden sommeren er derfor, at du bruger lidt tid på at rydde op i stresselementer så meget som muligt. Sæt to dage før ferien af til at forbedre dine chancer for at slappe ordentligt af. Se på det som at gå ud med skraldet.

Hvem kan forstyrre din ferie, og hvorfor?

Hvis du skal holde rigtigt fri, er det først og fremmest vigtigt, at du lægger computeren, telefonen og e-mailen fra dig. For at lykkes med dette tilsyneladende umulige projekt er det første skridt at forberede en god fraværsmeddelelse. Hvem skal kunder, kolleger og andre interessenter henvende sig til i stedet for dig? Den interne fraværsmeddelelse kan med fordel også indeholde oplysninger om, hvornår du rent faktisk ønsker at blive

forstyrret. På denne måde ved du, at der ikke sker noget presserende i løbet af din ferie og derfor ikke behøver at ringe til kontoret “for at tjekke status”. Hvis det værste skulle ske, ved dine kolleger, at du ønsker at blive informeret.

Giv dig selv et forspring

Den der kommer først afsted har et forspring. Derfor bør du også bruge lidt tid inden din ferie på at give dig selv et godt forspring. Du gør dig selv en tjeneste, da din start tilbage på arbejde bliver lettere, og du slipper for at bruge en masse energi på at orientere dig, når du kommer tilbage. Vis kolleger og konkurrenter, at du er et skridt foran, ikke mindst for at give din selvtillid et boost. Det er sjovere at komme tilbage, hvis du ikke starter op ad bakke. Tip til en effektiv “startopstilling” kan være:

  • Book kundemøder nu til den første dag efter din ferie. Nogle går ind for en blød start helt uden møder de første par dage, men det kan godt være netop det, der hjælper dig med at skille dig ud og vinde kunder. Vær et skridt foran og gør lidt ekstra.
  • På den anden side bør du holde din kalender fri fra interne møder den første uge, book dem i uge to i stedet.
  • Lav ringelister som du kan kaste dig over med det samme, når du vender tilbage på arbejdet.
  • Overvej hvad dine tre vigtigste cases efter sommeren er og hvilke actions der kræves for at få dem i mål. Skriv disse actions ned og hav dem liggende på skrivebordet til når du kommer tilbage.
  • Sidst men ikke mindst, hvis e-mailen har ligget uåbnet i fire uger kan den ligge i to dage til. Tag fat i e-mailen når du har gennemgået din plan som beskrevet ovenfor.

Sørg også for at sætte rimelige forventninger til, hvad du får tid til inden din ferie. På den måde undgår du at den sidste uge bliver en spurt med en usund arbejdsbyrde. Så tager det længere tid at koble fra, når ferien står for døren. Sæt tid af til planlægning, prioritering og til opsætning af din ”startopstilling”. Dette sparer dig for meget tid, når du kommer tilbage på job!

Held og lykke, og god sommer!

 

10 konkrete salgstips for B2B

Med en stor salgsorganisation og tusindvis af kunder har vi lært det meste om B2B-salg. Download og begynd at sælge mere allerede i dag!

Download poster