Startside Inspiration Artikler 7 tips til, hvordan du optimerer dit salg med et CRM-system

7 tips til, hvordan du optimerer dit salg med et CRM-system

Ville det ikke være skønt, hvis du kunne vedligeholde dine kunderelationer på en endnu nemmere måde? Mange sælgere bruger urimeligt meget tid på ren og skær administration. Det kan være uhyre frustrerende, især hvis de oplysninger, som du indtaster, ikke er synkroniseret med andre systemer.

Pludselig sidder du der med modstridende informationer: “Hvilket telefonnummer er nu det rigtige?” Det behøver slet ikke at være sådan.

Et korrekt opsat CRM-system hjælper dig med at holde styr på din salgsproces. Når du samler alle kundedata på ét sted, kan du i stedet arbejde mere effektivt. Samtidig kan du bruge mindre tid på administration – og det får alle noget ud af.

Her får du 7 smarte tips til CRM-funktioner, der giver dig tid til at fokusere på dit salg.

Du bør lade CRM-systemet være din superhukommelse

Det er ikke nemt at drive 10, 15 eller 20 forretningsmuligheder på samme tid. Er det muligt for dig at holde styr på alle dialoger, tilbud og opfølgninger i hovedet?

Nej, det er svært uden teknisk support. De fleste af os kan kun gemme 7 ting (+/- 2) i arbejdshukommelsen på samme tid.

Så hvordan lykkes du med det?

Du bør lade CRM-systemet være din superhukommelse! Du får fuld kontrol over dine forretninger, og systemet sender dig en påmindelse, hvis du har glemt at kontakte en kunde eller følge op på et tilbud. Du kan selv indstille, hvilken type påmindelser du ønsker at modtage.

Du kan planlægge kommende aktiviteter og lade CRM-systemet sende påmindelser, når det er tid til at booke et møde, følge op på et salgsopkald eller sende et tilbud. Dette simple trick giver dig mulighed for at få mange handler til at rulle, uden at noget falder mellem stolene.

Du får et klart overblik over dine kommende arbejdsopgaver og kan hurtigt håndtere de mest kritiske forhold. Skemavisningen giver dig mulighed for nemt at se, hvad du skal gøre i dag, i morgen og i de kommende uger.

Pipeline management giver dig kontrol

Dit job som sælger er at drive dine salgssamtaler fremad. Og det i sig selv kan være en udfordring. Vil du lykkes, skal du holde godt øje med din pipeline – eller salgstragt, om du vil.

Pipeline management er en god arbejdsmetode til dig, der vil have en bedre forståelse af salgsprocessen. Det giver dig et glasklart billede af, hvilke trin der kræves for at komme fremad i salgscyklussen.

Du skal tage kontrol over din salgspipeline ved at:

  • Fokusere på de rette kunder ved hjælp af prospektering.
  • Bruge en struktureret salgsproces ud fra en aktivitetsstige.
  • Arbejde med kvalificering af leads og forretningsmuligheder, så du hele tiden rykker kunden mod dine salgsmål.
  • Bruge et CRM-system, der holder dig opdateret om, hvilke handlinger du skal foretage her og nu.

Fordelen ved pipeline management er, at det bliver nemmere at håndtere flere parallelle salgsprocesser og samtidig drive forretningen fremad. Så hvordan kan du holde styr på, hvad der er dit næste træk – i den pågældende handel? Det gør du ved at tage kontrol over din pipeline og lade dit CRM-system guide dig gennem hvert salgstrin.

Et enkelt kundekort med alt, hvad du har brug for

Du slipper for at spilde tid på at lede efter information i Excelfiler og på post-it-sedler, når du skal finde ud af, hvad dine kolleger har lovet en bestemt kunde. I stedet slår du blot kundekortet op i CRM-systemet.

Her er alle dine forretningsmuligheder og kundeoplysninger samlet ét sted. Det betyder, at du som sælger i stedet kan bruge din tid på det, der er allervigtigst: at møde kunden på en professionel og personlig måde.

Her er et eksempel på, hvad du kan finde af oplysninger på kundekortet:

  • Hvilke kontaktpersoner og oplysninger har vi på kunden?
  • Hvilket produkt eller hvilken service har kunden tidligere købt?
  • Har vi nogle igangværende sager eller projekter med denne kunde?
  • Hvor meget har vi faktureret dem for i løbet af det seneste år?

Som sælger skal du ikke spille detektiv i dagevis. Det siger jo sig selv, at: når du har mere tid til overs, kan du håndtere flere kunder. Og jo flere kunder du møder, desto flere handler får du lukket på lang sigt.

Downloader du vores poster med 10 konkrete tips, kan du få hjælp til at blive en bedre B2B-sælger

Forbinder du flere systemer, kan du minimere din administration

Vil du optimere dit salg, skal du gå efter at minimere din administration.

De fleste af os hopper og danser ikke af glæde, når de ser mængden af dagens administrative opgaver. Samtidig er det et uundgåeligt (og meget vigtigt) element i vores arbejdsdag. Det er en af ​de opgaver, der kan tage meget tid, hvilket er lidt ærgerligt, da det ikke fører dig videre i salgsprocessen.

Hvis du bruger et CRM-system korrekt, kan du spare masser af tid. Når du integrerer systemet i andre programmer, som du bruger i din hverdag, behøver du ikke indtaste de samme oplysninger flere gange. De almindelige systemer, der kan integreres, er f.eks. din e-mail-klient eller forretningssystemet (ERP).

En anden måde at spare tid på er at gøre brug af smarte genveje. Hvis du ofte importerer virksomhedsoplysninger eller sætter nye salgsmål, kan du oprette genveje til disse aktiviteter på startsiden af dit CRM.

Hurtige opkald ved tilslutning af CRM til PBX

Bruger du en telefoncentral, er det en selvfølge, at den skal tilsluttes dit CRM-system. Når en kontaktperson, der er registreret i systemet, ringer til dig, modtager du hurtigt kundekortet med alle de oplysninger, du har brug for.

Du kan også ringe til en kontakt direkte fra CRM-systemet. Det bevirker, at du ikke skal indtaste lange telefonnumre manuelt og søge rundt i din kontaktliste på telefonen. Det sparer dig for en masse tid og gør det nemmere at fokusere på det vigtige – nemlig selve samtalen.

Du kan nå dine salgsmål med statistik i realtid

Følger du normalt selv op på dine salgsmål? Lad os så drage et fælles suk – for det tager tid. Manuelle beregninger øger også risikoen for fejl. Derfor er det smart at lade dit CRM-system holde styr på din pipeline, så du ved, hvad du har brug for, for at nå dine salgsmål.

Du får hurtigt svar på:

  • Hvor mange salgsopkald foretog du i sidste måned?
  • Hvordan ser din pipeline ud?
  • Kan du nå dit budgetmål?
  • Hvor stor en hit rate har du på dine handler?

Ved at følge op på dine salgsmål kan du blive en endnu skarpere sælger. Når du logger dine aktiviteter og handler i CRM-systemet, kan du med få klik få statistik over opstillede mål og KPI’er.

Ønsker du en flot præsentation af statistikken med grafer og billeder? Du kan integrere CRM-systemet til et BI-værktøj.

Fælles glæde er dobbelt glæde – du bør sprede budskabet, når du har landet en aftale

Det er uden tvivl en fantastisk følelse at lukke en aftale! Du vil selvfølgelig gerne kunne dele succesen med din chef og dine kolleger.

Med et CRM-system er det nemt at holde andre opdateret på din salgspipeline: Hvilke aftaler har du lukket, og hvilke kunder arbejder du med? Det gør du ved at koble systemet sammen med en af ​dine interne kanaler for kommunikation, såsom Slack, Workplace eller din e-mail-klient.

Du bestemmer selv, hvilken information der skal sendes ud. Som et forslag kan du tilføje:

  • Hvem solgte projektet
  • Kundens navn
  • Aftalens værdi

Så snart du har markeret en aftale som “lukket”, sender systemet automatisk en meddelelse ud til de udvalgte modtagere. Det sparer tid for alle, så du kan fokusere på at lukke endnu flere aftaler.

Vil du også optimere dit salg?

Nu er det tid til at lade dit CRM-system arbejde for dig! Som du nu ved, er CRM-systemets vigtigste opgave at give dig kontrol over hele salgsprocessen og kontakten til dine kunder.

Du bør tage et kig på din arbejdssituation: Hvilke trin kunne du bruge mindre tid på?

Svaret er ofte administration.

Når du har alle kundeoplysninger samlet på ét sted, kan du i stedet lægge din tid dér, hvor den er nødvendig. Det er, hvad CRM-systemet skal gøre for dig som sælger. Sammen med en overskuelig salgsproces har du alt, hvad du behøver for at få succes med dit salg!

Vil du vide mere om CRM-systemer, og hvordan de kan hjælpe dig med at tage kontrol over din salgsproces? Lad os vise dig, hvordan vi kan hjælpe dig med at tage det næste skridt fremad!

Vil du have mere salg?

Der er ingen tid at spilde! Lad os finde den løsning, der vil hjælpe dig med at få flere kunder og gøre de eksisterende til loyale ambassadører i dag.