Startside Inspiration Artikler 5 egenskaber hos en dygtig sælger – og hvordan du kan udvikle disse

5 egenskaber hos en dygtig sælger – og hvordan du kan udvikle disse

Nogle tror fuldt og fast på, at sælgertalentet er medfødt. Men selvom du har en naturlig social kompetence, der nemt får andre til at trives i din nærhed og et medfødt konkurrenceinstinkt, kræver det hårdt arbejde at blive en dygtig sælger. Der findes flere gode egenskaber, der hjælper dig på vej, og herunder har vi opstillet 5 af de egenskaber, som ifølge Lime er vigtige, hvis du går efter at blive en virkelig dygtig sælger – og vi giver tips til, hvordan du kan udvikle disse.

Vil du have flere salgstips? Læs vores B2B-salgsguide!

Du arbejder struktureret for at nå dine salgsmål

Som sælger skal du altid sørge for at arbejde struktureret for at nå dine salgsmål. Du har også styr på, hvilke aktiviteter du skal prioritere, og hvilke salgstrin der kræves for at lukke det antal ordre (men helst flere), som du har sat som mål.

Den bedste måde at arbejde struktureret på er ved at kortlægge din salgsproces og sætte tal på, hvad din gennemsnitlige ordreværdi er. Det gør det nemt at beregne, hvor mange samtaler, salgsmøder og tilbud du skal sende ud for at indfri dine salgsmål. Læs mere om dette i vores artikler om, hvordan du strukturerer din salgsproces med 7 trin.

Du arbejder effektivt

Udover at arbejde struktureret er det også vigtigt, at du har styr på, hvor effektivt du arbejder, og at du konstant stræber efter at optimere din tid. Det kan dreje sig om at lægge store opgaver om morgenen, hvor du er mest fokuseret, udnytte din transporttid til at skrive notater før møder eller at afsætte specifikke tider til at svare på mails for at undgå, at du spilder din tid på at læse og svare på mails, i takt med at de triller ind i indbakken.

Du virker troværdig

Salg – især inden for B2B – handler om at skabe professionelle relationer, som bygger på troværdighed og tillid. Ingen ønsker at handle med nogen, man ikke kan stole på. Derfor skal du være sikker på, at du virker troværdig som sælger.

Udover at være dig selv og være ærlig over for kunden er vores absolut bedste tip til at skabe troværdighed altid at holde det, du lover. Det er alfa og omega, at du aldrig lover noget, du ikke er sikker på, du kan holde. Dette skal du ikke kun gøre én enkelt gang, men hele tiden. Hvis du har lovet at ringe på et bestemt tidspunkt, skal du også ringe på dette klokkeslæt. Hvis du har lovet at levere et projekt inden for en vis tidsramme, skal du sørge for, at alt leveres til tiden. Det er bedre at love mindre og overlevere – udover at du styrker kundens tillid til dig som sælger, kommer kunden også til at blive positivt overrasket, når du leverer tidligere eller mere end forventet.

Du holder af dine kunder

Hvis du virkelig ønsker at få succes som sælger, skal du oprigtigt vise interesse og hjælpe dine kunder. Når du ser, hører og føler kunderne, skaber du en bedre forståelse af, hvad kunderne har behov for. Du kan på denne måde skabe et uvurderligt tilbud, der rent faktisk løser deres problem, og i sidste ende får du både tilfredse og loyale kunder, der fortsætter med at købe af dig. Du ved sikkert allerede, at det koster mere at skaffe en ny kunde end at beholde en eksisterende, så sørg for at kunderne, du får, bliver tilfredse, for så kommer du til at få tilbagevendende kunder, der hjælper dig med at indfri dine salgsmål igen og igen.

Psst! Selvom du holder af dine kunder, kan det nogle gange være svært at huske alt, hvad de har sagt – læs mere om, hvordan CRM holder styr på dine kundeoplysninger.

Du holder motivationen oppe

Det kræver hårde og kolde opkald, kedelig administrationstid og mange afvisninger for at smage gevinstens sødme i at lukke en ordre. Der er ingen genveje til succes, og derfor skal du hele tiden holde motivationen oppe og kæmpe videre, selvom du har mistet fem ordre på en dag. Hvis dette er noget, du kæmper med, så tænk over, hvornår du mister motivationen, og hvad du selv kan gøre for at holde den oppe. Er det f.eks. vanskeligt for dig, når du får mange afvisninger efter de forskellige møder? Så forsøg at regne ud, hvor mange afvisninger det kræver for at få et ja, og så bliver det meget lettere at håndtere et nej, eftersom du ved, at du kommer et skridt nærmere en lukket handel. Læs mere om hitrate i vores artikel om, hvordan du styr din salgsproces. Giv ikke op!

Leder du efter flere gode salgstips? Download vores B2B-salgsguide!

Vil du vide mere om CRM?

Lad os finde den løsning, der vil hjælpe dig med at få flere kunder og gøre de eksisterende til loyale ambassadører, i dag!